To Top

Χίος

Ανακαλύψτε τα εργαστήρια κεραμικής στα Αρμόλια Κύριο

Το χωριό Αρμόλια βρίσκεται στην κεντρική διασταύρωση για τα Μαστιχοχώρια, σε μια εύφορη πεδιάδα είκοσι χιλιόμετρα από τη Χίο. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν μεγάλη παράδοση στην κεραμική τέχνη, μια από τις αρχαιότερες και πιο διαδεδομένες διακοσμητικές τέχνες.

Στον κεντρικό δρόμο στην είσοδο του χωριού βρίσκονται παρατεταγμένα καταστήματα με κεραμικά. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση και δημιουργούν τα κεραμικά τους με τεχνοτροπίες που τους δίδαξαν οι γονείς και οι παππούδες τους και στη συνέχεια ζωγραφίζουν τις δημιουργίες τους με παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα σχέδια και χρώματα.

Στην επόμενη σας επίσκεψη στη Χίο σταματήστε στα Αρμόλια για να χαζέψετε τις μόνιμες εκθέσεις των κεραμικών στα καταστήματα αλλά και να επισκεφθείτε τα εργαστήρια τους όπου οι κεραμίστες δουλεύουν παραδοσιακά τον πηλό και δείχνουν πώς ένα κομμάτι πηλού μετατρέπεται σε αντικείμενο.

Tip: Τα Αρμόλια είναι πολύ όμορφο χωριό, αφιερώστε λίγο χρόνο να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια και σταματήστε για καφέ ή φαγητό και σίγουρα ένα γλυκό στο καταπληκτικό ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

 


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου