Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάμπος, ο παράδεισος του δρομέα Κύριο

Όσοι επιλέγουν το τρέξιμο για την άσκηση του σώματός τους, έχουν την άνεση να ασκούνται όπου κι αν βρίσκονται και βέβαια και στις διακοπές τους, αφού αυτή είναι η καταλληλότερη και ευκολότερη άσκηση που μπορεί να κάνει κάποιος, η οποία του προσφέρει εκτός από εκγύμναση του σώματος και ψυχική ανάταση. Όταν όμως τρέχει κανείς στον Κάμπο της Χίου, η απόλαυση του τρεξίματος παίρνει άλλη διάσταση.

Ο Κάμπος της Χίου είναι η πεδινή έκταση που απλώνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού, σε μήκος 10 και πλάτος 2 περίπου χιλιομέτρων. Η περιοχή του αποτελεί στο σύνολό της ένα αξιοθέατο και προστατεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικός τόπος και παραδοσιακός οικισμός. Το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με την αξιοπρόσεκτη αρχιτεκτονική, που συνδυάζει στοιχεία από τη Γενοβέζικη και τη νεότερη νεοκλασική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού,  τα στενά, ήσυχα και δαιδαλώδη δρομάκια ανάμεσα στα περιβόλια των εσπεριδοειδών και στα επιβλητικά αρχοντικά με τους ψηλούς μαντρότοιχους, καθιστούν τον Κάμπο ιδανικό μέρος για να τρέξει κανείς. Η περιοχή προσφέρει μεγάλη ποικιλία διαδρομών σε επίπεδο έδαφος και χωρίς ανηφόρες,  που είναι ιδανικές για όσους αναζητούν μεγάλα ασφάλτινα κομμάτια. Εάν πάλι κάποιος θέλει να εντάξει ανηφόρες στην προπόνησή του, υπάρχει και αυτή η επιλογή που θα τον οδηγήσει μάλιστα στα ψηλά σημεία γύρω από τον Κάμπο, που προσφέρουν μοναδική θέα της περιοχής.

Οι λάτρεις του αθλήματος θα βρουν στον Κάμπο τις διαδρομές των ονείρων τους. Καθαρό περιβάλλον, με τις αναπάντεχες μυρωδιές των εσπεριδοειδών να  αναδύονται από τα περιβόλια και ησυχία, καθώς στην περιοχή δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα.

Τα αρχοντικά με τις αψιδωτές πόρτες και παράθυρα, τους μαντρότοιχους και τις περίτεχνες αυλόπορτες, κατασκευασμένα με κοινά στοιχεία αλλά το κάθε ένα μοναδικό, προκαλούν σε όποιον τα διασχίζει την επιθυμία να τα δει και να τα θαυμάσει όλα. Οι επιλογές για διαδρομές είναι πολλές και το μόνο που χρειάζεται είναι καλή μουσική και σωστές διατάσεις για να μείνει η κάθε διαδρομή αξέχαστη στο δρομέα.

Tip: Κάθε χρόνο, διοργανώνεται στον Κάμπο της Χίου ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21 χλμ, σε μια μοναδική διαδρομή που διασχίζει περιβόλια εσπεριδοειδών. Η διοργάνωση γίνεται στο τέλος του καλοκαιριού και για φέτος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου. Δίνεται επίσης η δυνατότητα επιλογής για τρέξιμο ή περπάτημα σε διαδρομή 10 ή 5 χιλιομέτρων. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε :  http://www.chiosrunning.gr/gr/