To Top

Χίος

Ηρωικά Ψαρά, ο παράδεισος των καλοφαγάδων Κύριο

Τα ηρωικά Ψαρά είναι μια κουκίδα στο Αιγαίο Πέλαγος με ένδοξη ιστορία και απίστευτη ομορφιά. Παράδεισος για όσους αποζητούν φυσική ομορφιά και απόλυτη ηρεμία, παράδεισος και για τους καλοφαγάδες λόγω της πεντανόστιμης τοπικής κουζίνας που στηρίζεται στα αγνά προϊόντα του νησιού.

 

Φυσικά τα ψαρικά και τα θαλασσινά έχουν εδώ την τιμητική τους αφού ο βυθός των Ψαρών διακρίνεται για τον πλούτο του. Οι ντόπιοι αστακοί, που σερβίρονται ψητοί στα κάρβουνα, σε μακαρονάδα και τηγανιτοί, παραδοσιακά με σκορδαλιά, θα σας κάνουν να παραμιλάτε από τη νοστιμιά. Τα ψάρια φρέσκα και άφθονα σερβίρονται με όλους τους τρόπους και συνοδεύονται με άγρια χόρτα της περιοχής! Εάν πάλι προτιμάτε το κρέας και τα γαλακτοκομικά, δοκιμάστε αγριοκάτσικο γεμιστό, τη μυζήθρα, το ντόπιο τυρί και την κοπανιστή. Συνοδεύστε το γεύμα σας με το μοναδικό λιαστό ψαριανό κρασί, το αγαπημένο κρασί των μπουρλοτιέρηδων του ΄21!

 

Μα και οι γλυκές γεύσεις των Ψαρών θα σας αποπλανήσουν, καθώς τα αμυγδαλωτά και το γλυκό πικραμύγδαλο δεν συγκρίνονται. Το ίδιο και το ντόπιο μέλι, ξακουστό για την ποιότητά του. Αν και τα μελίσσια στο νησί κρατούν γόνους σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα επειδή στις παραθαλάσσιες περιοχές οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν πολύ χαμηλά, οι ψαριανοί μελισσοκόμοι έχουν μόνο μια κύρια ανθοφορία και περιμένουν μόνο αυτή για να τρυγήσουν το μέλι στα τέλη Αυγούστου. Αυτός ο τρύγος όμως παράγει ένα μέλι μοναδικό με το μοναδικό του άρωμα που η αύρα των Ψαρών και το δροσερό αεράκι του Αιγαίου δίνουν στα εκατομμύρια θυμάρια που υπάρχουν στο νησί. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τη διαφορά!


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου