Αφανής Ναύτης

Πληροφορίες


Πρόσβαση με αυτοκίνητο: Ναι Ανέσεις: 
Πρόσβαση με τα λεωφορείο: Ναι Πρόσβαση από Α.Μ.Ε.Α: Όχι
Πρόσβαση με τα πόδια: Όχι Τύπος Παραλίας: Βότσαλα 
Ναυαγοσώστης: Όχι Φυσική σκιά: Όχι
Βάθος: Ρηχό Δραστηριότητες στη θάλασσα: Όχι
Χωματόδρομος: Όχι Κοντά σε εστιατόριο: Όχι

Έξι χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στον παραλιακό δρόμο προς Δασκαλόπετρα, βρίσκεται η παραλία του Αφανή Ναύτη, η οποία πήρε το όνομά της από το ομώνυμο άγαλμα του γλύπτη Απάρτη που βρίσκεται στην περιοχή.

Εδώ, λίγα μόλις βήματα πιο πέρα από το Δημαρχείο της Ομηρούπολης βρίσκεται η καθαρή ακτή με τα μικρά βότσαλα και τα γαλανά κρυστάλλινα νερά. Μία καλή επιλογή για μπάνιο, αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από την πόλη.

Τα ήρεμα νερά εύκολα διαταράσσονται, όταν οι βόρειοι άνεμοι φθάνουν στον κόλπο, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του wind surfing.

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr