To Top

Χίος

Τα αμυγδαλωτά, το αγαπημένο γλυκό των Χιωτών Κύριο

Τα αμυγδαλωτά είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά γλυκά και μπορείτε να τα συναντήστε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Είναι κλασικό κέρασμα σε αρραβώνες, γάμους, βαφτίσια και κάθε είδους γιορτή, καθώς σύμφωνα με τα ελληνικά έθιμα συνηθίζεται να προσφέρονται λευκά γλυκά σε χαρές. Η Χίος είναι διάσημη για τα αμυγδαλωτά της, που διαφέρουν από αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος, τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα και δεν είναι καλυμμένα με ζάχαρη άχνη.  

 

Μέχρι να έρθετε στη Χίο και να απολαύσετε το αμυγδαλωτό σας μαζί με ένα ελληνικό καφέ σε μια όμορφη αυλή, σκεφτήκαμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή, για να τα φτιάξετε στο σπίτι.

 

Υλικά

  • 400 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα
  • 3 ασπράδια
  • 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 20 αμύγδαλα για το στόλισμα
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. σούπας άρωμα πικραμυγδάλου

 

 Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια, κλείνουμε το μίξερ και με την σπάτουλά μας ρίχνουμε με προσοχή το άρωμα και τα αμύγδαλα, τα οποία έχουμε κάνει σαν αλεύρι.
  2. Βάζουμε στο κορνέ μας και βγάζουμε πάνω σε λαδόκολλα ροζέτες, υπολογίζοντας να βγουν περίπου 20 κομμάτια.
  3. Στολίζουμε στο κέντρο ένα αμύγδαλο.
  4. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν, με προσοχή να μην υπερβούμε τα 15 λεπτά, διότι ξεραίνονται και χάνουν την επιθυμητή υγρασία στο εσωτερικό τους.
  5. Τα αποθηκεύουμε σε τενεκεδένια κουτιά.


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου