To Top

Χίος

Απλές ιδέες για να εκμεταλλευτείτε τις καλλυντικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου Κύριο

Από την αρχαιότητα υπήρχε η πεποίθηση ότι η μαστίχα Χίου είχε καλλυντικές ιδιότητες και είχε ευρεία χρήση σε αυτό τον τομέα. Σήμερα πολλές πλέον έρευνες έχουν αποδείξει τις αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας. Το έλαιο της μαστίχας χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά καθώς βελτιώνει τη γενικότερη εμφάνιση της επιδερμίδας και την ενυδατώνει σε βάθος, ενώ έχει ιδιαιτέρως θετική επίδραση στους τύπους επιδερμίδας με τάση για ακμή.

 

Στην αγορά υπάρχουν πλέον πολλά καλλυντικά εμπλουτισμένα με μαστίχα ή μαστιχέλαιο. Μπορεί κανείς να τα βρει σε όλο τον κόσμο αλλά φυσικά στη Χίο θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία. Αξίζει λοιπόν στην επόμενη επίσκεψή σας να τα δοκιμάσετε και να τα πάρετε μαζί σας ως ενθύμια.

 

Σε  κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να προμηθευθείτε ένα μπουκαλάκι μαστιχέλαιο και με απλές συνταγές να το εντάξετε στον καθημερινό καλλωπισμό σας.

 

Μερικές ιδέες είναι:

 

  • Να αναμίξετε δύο κουταλιές αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι και μερικές σταγόνες μαστιχέλαιο και να κάνετε με το μείγμα απολέπιση.
  • Να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου αναμιγνύοντας μια κουταλιά μέλι με δύο σταγόνες μαστιχέλαιο, να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Και να το αφήσετε για είκοσι λεπτά.
  • Να προσθέσετε δύο σταγόνες σε ένα ποτήρι πράσινο τσάι και να το κρατήσετε για κάνετε αυτό πλύσεις στο στόμα σας. Οι πλύσεις αυτές προλαμβάνουν την τερηδόνα και προσφέρουν καθαρή αναπνοή.
  • Να το προσθέσετε μερικές σταγόνες σε πούδρα, την οποία μετά θα μπορείτε να προσθέτετε στα παπούτσια σας για να αποφύγετε τη δυσοσμία.

Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου