To Top

Χίος

Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος: «Περπατώντας στη γη της μαστίχας»

Ξεκινάει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 το πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης συνοδών στα περιπατητικά μονοπάτια της Χίου, με τίτλο «Περπατώντας στη γη της μαστίχας». Πρόκειται για μία δράση του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας, που υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Το πρόγραμμα διαρκεί πέντε ημέρες. Στόχος του προγράμματος είναι να συνδέσει την πολιτιστική με τη φυσική κληρονομιά, παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους συνοδούς στα περιπατητικά μονοπάτια της Χίου τα βασικά εφόδια για την προσπέλαση του φυσικού περιβάλλοντος της μαστίχας, δίνοντας έμφαση στη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική εφαρμογή. Για το σκοπό αυτό, εισηγητές του προγράμματος είναι ο κ. Χρήστος Μπελογιάννης, διεθνής οδηγός βουνού UIAGM και ο κ. Νίκος Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτής ορειβασίας ΕΟΟΑ. Το πρώτο μέρος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 22-23 Νοεμβρίου 2014 και το δεύτερο θα λάβει χώρα από Παρασκευή 28/11/2014 έως και Κυριακή 30/11/2014.

Η ανταπόκριση στη δράση «Περπατώντας στη γη της μαστίχας» είναι μεγάλη, κάτι που σηματοδοτεί τη στροφή όλο και περισσότερων σε δραστηριότητες στη φύση.

Για το Φεστιβάλ Μαστίχας:

Το Φεστιβάλ Μαστίχας εντάσσεται στο Έργο «Πέλαγος Πολιτισμού» της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, το οποίο υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Το έργο, που ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2014, αποτελεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων που απλώνονται σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας.


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου