Γλυκιά τον Χειμώνα

xeimonas

Το πιο ήπιο γλυκό κλίμα της Χίου, δεν αλλάζει ούτε και το χειμώνα. Η φύση, φιλική και ήρεμη και οι χειμωνιάτικοι καρποί περιζήτητοι: Τα φημισμένα χιώτικα μανταρίνια με το μοναδικό άρωμα, τα πορτοκάλια, τα νεραντζιά, τα κίτρα....

Παραδοσιακοί Οικισμοί

Τα μεσαιωνικά καστροχώρια και παραδοσιακά βορειόχωρα, προσφέρουν μια διαφορετική πρόταση χειμερινών διακοπών. Σε αναπαλαιωμένα μικρά σπίτια, δίπλα στην παράδοση και την καθημερινή ζωή του χωριού, μπορεί να γνωρίσει κανείς την αυθεντική χιώτικη φιλοξενία. Αλλά και η πλούσια αρχιτεκτονική της πόλης της Χίου, με τα νεοκλασικά κτίσματα και τα αρχοντικά της, προσθέτουν ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο στη χειμερινή περιπλάνηση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Οι Βυζαντινές εκκλησίες, τα μοναστήρια, οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια της Χίου, διάσπαρτα σε όλο το νησί, δημιουργούν το θρησκευτικό κλίμα των Χριστουγεννιάτικων εορτών. Στην πόλη – την Χώρα – και τα χωριά, τα κάλαντα με τις παραδοσιακές «τραμπούκες» στις γειτονίες, τα «Αγιοβασιλιάτικα βαποράκια», μα και τα υπέροχα σπιτικά γλυκά και φαγητά των ημερών, δίνουν και παίρνουν. Η αγορά της Χίου, γνωστή για την ποιότητα της, συμβάλει και αυτή στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας εορταστικής, γεμάτης συγκίνηση και χαρά.

Βιβλιοθήκη «Κοραής»

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες βιβλιοθήκες της Ελλάδας, συγκεντρώνει το απόσταγμα της πνευματικής Χίου. Προσφέρεται για χειμερινή μελέτη, επιστημονική έρευνα ή απλή περιπλάνηση στους θησαυρούς της.

Οικολογία και Χειμερινός Αθλητισμός

Στη Χίο, βρίσκει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει –ειδικά τον χειμώνα– τα όμορφα βουνά της. Ήπια ορειβασία, ορεινοί περίπατοι, παρατήρηση και εξερευνήσεις, συνθέτουν μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα άποψη της χειμωνιάτικης Χίου.

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr