Ξεχωριστή το Καλοκαίρι

kalokairi

Ένας καταπληκτικός ήλιος και μια πεντακάθαρη υπέροχη θάλασσα. Μαγευτικές παραλίες παντού. Από το βορειότερο άκρο του νησιού μέχρι το νοτιότερο ακρωτήρι και από τις κοσμοπολίτικες ανατολικές οργανωμένες πλαζ, μέχρι τις σχεδόν παρθένες ακροθαλασσιές στα δυτικά, με τα κρυστάλλινα νερά. Αλλού αμμουδιές, αλλού κάτασπρα βότσαλα, ή τα μοναδικά <<μαύρα βόλια>> στον Εμποριό.

Γεύσεις

Φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, ντόπιοι μεζέδες και το γλυκόπιοτο ούζο Χίου. Γραφικά ταβερνάκια και χώροι για ξεχωριστό φαγητό και καλή παρέα βρίσκονται παντού, σε παραθαλάσσια αλλά και ορεινότερα σημεία του νησιού.
Η φημισμένη παραδοσιακή χιώτικη κουζίνα, αντανακλά την αρχοντιά και τη δημιουργική φαντασία των κατοίκων της και σαγηνεύει τον επισκέπτη σε κάθε της γωνιά.

Μαστίχα

Το μοναδικό στον κόσμο αυτό το φυσικό προϊόν, δώρο της φύσης και του Θεού, είναι πια συνώνυμο με τη Χίο. Η καλλιέργεια και συγκομιδή του γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αιώνες τώρα, στα μαστιχοχώρια της νότιας Χίου. Πουθενά αλλού!

Μουσεία

Το Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό, το Μουσείο Ιουστινιάνι, αλλά και τα πολλά Λαογραφικά και θεματικά μουσεία και Συλλογές, φιλοξενούν εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, που μαρτυρούν, το δημιουργικό και συνεχές παρελθόν του νησιού.
Το Ναυτικό Μουσείο Χίου καθώς και εκείνο των γειτονικών Οινουσσών, αναδεικνύουν τη μακραίωνη και ένδοξη ναυτική παράδοση των νησιών αυτών, ενώ έρευνες στα Ψαρά, έχουν φέρει στο φως ευρήματα μέγιστης αρχαιολογικής αξίας.

Πανηγύρια

Σε κάθε χωριό της Χίου, τα παραδοσιακά πανηγύρια αποτελούν το «άλας» του καλοκαιριού. Το πρωί λειτουργία στη χωριοεκκλησιά ή στα ξωκλήσια, μετά παραδοσιακό γεύμα για όλους και το βράδυ το αιγαιοπελαγίτικο γλέντι μέχρι το πρωί.

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr