Όρμος Λω

Πληροφορίες


Πρόσβαση με αυτοκίνητο: Ναι Ανέσεις: Καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες
Πρόσβαση με λεωφορείο: Ναι Πρόσβαση από Α.Μ.Ε.Α: Ναι
Πρόσβαση με τα πόδια: Όχι Τύπος Παραλίας: Βότσαλα
Ναυαγοσώστης: Ναι Φυσική σκιά: Ναι
Βάθος: Κανονικό Δραστηριότητες στη θάλασσα: Ναι
Χωματόδρομος: Όχι Κοντά σε εστιατόριο: Ναι

Στην περιοχή του Βροντάδου, πέντε (5) χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Χίου, βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του Όρμου του Λω. Πρόκειται για ιδιωτική πλαζ που εκμεταλλεύεται ο αθλητικός όμιλος της περιοχής. Στις εγκαταστάσεις της περιλαμβάνονται όλες οι ευκολίες που διαθέτουν ανάλογοι οργανωμένοι χώροι καθώς και ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ανοιχτή πισίνα για water polo και κολύμβηση, αποδυτήρια για τους αθλητές και μία πολύ δυναμική ομάδα ιστιοπλοΐας, με παράδοση και πολλές διακρίσεις σε αγώνες ανά την Ελλάδα. Η εμπειρία και η κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ομίλου, σας δίνουν τη δυνατότητα να μάθει ιστιοπλοΐα και να διασκεδάσετε παίζοντας με την θάλασσα.

Η παραλία από την άλλη πλευρά του όρμου, αποτελείται από ψιλό βότσαλο και άμμο. Ο Όρμος του Λω είναι ιδανική τοποθεσία για οικογένειες όπου όλα τα μέλη μπορούν ήσυχα και με ασφάλεια να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας, μια και ο βυθός δεν είναι ιδιαίτερα βαθύς.

Στο βόρειο τμήμα του Όρμου υπάρχει εστιατόριο με ελληνική και διεθνή κουζίνα και αίθουσα cafe με υπέροχη βεράντα που μπορείτε να απολαύσετε ποτά και snacks όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και το βράδυ, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr