To Top

Χίος

booked.net

Η Χίος έχει άριστο κλίμα, ήπιο Μεσογειακό, με βασικό χαρακτηριστικό τη μεγάλη ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με μικρές εποχιακές μεταβολές της θερμοκρασίας και χωρίς ακραία φαινόμενα, τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

Την άνοιξη οι θερμοκρασίες κυμαίνονται περίπου από 16°C έως 24°C. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται περίπου από 25°C έως 30°C. Τα μελτέμια ωστόσο μετριάζουν τη ζεστή ατμόσφαιρα.

Το φθινόπωρο, είναι μακρύ και ήπια θερμό, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13°C έως 20°C. Ο καιρός είναι κατάλληλος για πεζοπορίες στη φύση, ακόμη και για μπάνιο στη θάλασσα.

Η χειμερινή εποχή είναι πάντα γλυκύτερη στα νησιά του Αιγαίου.

Οι βροχές στη Χίο, ακόμη και τη χειμερινή περίοδο, δεν διαρκούν για πολλές ημέρες και ο ουρανός της δεν μένει ποτέ συννεφιασμένος για πολύ. Οι χειμερινές κακοκαιρίες διακόπτονται συχνά κατά τον Ιανουάριο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου από ηλιόλουστες ημέρες, τις γνωστές από την αρχαιότητα "Αλκυονίδες ημέρες".

Διαβατήρια και βίζα

Πληροφορηθείτε αν είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας και διαβατηρίου από τη χώρα προέλευσής σας και προβείτε έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΤ, ή την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Υπηρεσίες Υγείας

Στον τομέα της δημόσιας υγείας, η Χίος διαθέτει το Σκυλίτσειο Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο προς το Βροντάδο. Υπάρχει επίσης ένα Κέντρο Υγείας στο Πυργί και τοπικά ιατρεία στα γύρω χωριά. Εκτός από τις δημόσιες δομές υγείας λειτουργούν επίσης ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατροί.

Οι επισκέπτες που προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και επιθυμούν να έχουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας / European Health Card ή άλλο νόμιμο Κοινοτικό έγγραφο, που θα εκδώσει ο αρμόδιος ασφαλιστικός τους φορέας και με βάση το οποίο καλύπτεται μέρος ή το σύνολο των εξόδων νοσηλείας.

Οι επισκέπτες από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να έχουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη πρέπει να συμβουλευτούν τον ασφαλιστικό τους φορέα πριν ταξιδεύσουν.

Νοσοκομείο Χίου (Σκυλίτσειο)

Τηλέφωνο: 22713 50100, Fax: 22710 44311


Το Νοσοκομείο της Χίου περιλαμβάνει τις παρακάτω κλινικές: παθολογική, καρδιολογική, νευρολογική, αναπνευστική, παιδιατρική, χειρουργική, γυναικολογική, ορθοπεδική, ουρολογική, οφθαλμολογική, ωτορινολαρυγγολογική. Το νοσοκομείο επίσης περιλαμβάνει: Εργαστήριο Ραδιολογίας, Μικροβιολογικό εργαστήριο, Βιοχημικό εργαστήριο, Μονάδα Τεχνητού νεφρού.

Κέντρο Υγείας Πυργίου

Τηλέφωνο: 22713 51000


Το Νοσοκομείο της Χίου είναι υπεύθυνο και για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο Πυργί. Στο κέντρο είναι δυνατή η παροχή πρώτων βοηθειών.

Πίνακας χρήσιμων τηλεφώνων

Αρχή

Τηλέφωνο

e-mail

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ. ΧΙΟΥ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΕΚΑΒ
ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΑ
ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
Ράδιο-ΤΑΞΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
ΚΕΠ Δ.ΧΙΟΥ
ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Π.Σ.Α.ΜΕ.Α.

Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου