Καταδυτικός Τουρισμός

katadyseis

Η υποβρύχια πλευρά της Χίου μπορεί να γίνει εύκολα γνωστή μέσα από τη μοναδική εμπειρία της κατάδυσης. Αποτελεί μια δραστηριότητα, στην οποία μπορεί κανείς να έχει άμεση πρόσβαση στο νησί της Χίου, είτε είναι αρχάριος, είτε γνώστης του αντικειμένου.

Η γνωριμία και η επαφή με την άγνωστη υποθαλάσσια ομορφιά του νησιού μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους:

  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε Scuba Diving για αρχάριους. Με λίγα λεπτά θεωρία και χωρίς την ανάγκη πλήρους εκπαίδευσης, θα μάθετε όσα χρειάζεστε για να καταδυθείτε με ασφάλεια και να χαρείτε τη μαγεία του βυθού.
  • Επιπλέον για τους μη δύτες ή για αυτούς που επιθυμούν να χαρούν τη θάλασσα, πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές για Snorkeling (κολύμπι με μάσκα και αναπνευστήρα).
  • Για έμπειρους δύτες υπάρχουν προγράμματα καταδύσεων που παρέχουν εξοπλισμό, σκάφος και εκπαιδευτή, ενώ για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο δύτη είναι αναγκαία η παρακολούθηση θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, η ολοκλήρωση των οποίων θα κάνει εφικτή την κατάδυση σε μεγαλύτερα βάθη και περισσότερους προορισμούς.

Οι καταδύσεις γίνονται από σκάφη ή από την παραλία σε όλα τα καταδυτικού ενδιαφέροντος σημεία της Χίου (ναυάγια, ξέρες, υφάλους, σπηλιές κλπ) και των γύρω νησιών.

  diverdiver2

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr