Περιπατητικές Διαδρομές

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τη μαγευτική φύση της Χίου, είναι να την περπατήσετε. Το φυσικό περιβάλλον του νησιού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της ποικιλομορφίας του. Στο νότιο τμήμα του νησιού, οι διαδρομές χαρακτηρίζονται από το πράσινο του σχίνου και τα ευωδιαστά περιβόλια του Κάμπου. Ακολουθήστε μονοπάτια που διασχίζουν τα μοναδικά Μαστιχοχώρια, τις καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές καστροπολιτείες που αιώνες τώρα έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον πολιτισμό της μαστίχας. Στην κεντρική και βόρεια Χίο, οι διαδρομές διασχίζουν γραφικά χωριά σκαρφαλωμένα σε γυμνά και βραχώδη τοπία, με γεωλογικό ενδιαφέρον λόγω της παλαιότητας των πετρωμάτων, καταλήγοντας όμως πολλές φορές σε υδρότοπους με τρεχούμενα νερά και πλατάνια. Ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Χίου έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή NATURA 2000. Σε κάθε περίπτωση, συνδυάστε την παρατήρηση της φύσης με την επίσκεψη σε βυζαντινά μοναστήρια και ξωκλήσια που θα βρείτε στο δρόμο σας.

 Οι διαδρομές

Άγ. Γιάννης - Άγ. Γάλας

Βολισσός - Κοιλάδα Μαλαγκιώτη - Παναγία Νερομύλων - Βολισσός

Φαράγγι Καμπιών

Καρδάμυλα - Κάστρο Γριάς

Άγιοι Πατέρες - Νέα Μονή

Αρμόλια - Κάστρο Απολίχνων

Ολύμποι - Μεστά

Φα - Λιθί

 

 (φωτογραφίες Χριστίνα Κονταξή | Development ενότητας Πέτρος Κυλαδίτης)

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr