Ψάρεμα

psarema

Στη Χίο οι καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια, τα καθαρά νερά της θάλασσας, η μεγάλη ποικιλία ψαριών και θαλασσινών δημιουργούν τον ιδανικό χώρο για το φίλο επισκέπτη που αγαπά το ψάρεμα.

Τράτες, ανεμότρατες, καΐκια, και γρι-γρι, το φρέσκο νόστιμο ψάρι καλοψημένο από τον ίδιο τον ψαρά ή με καλή συντροφιά και χιώτικο ούζο στην ταβέρνα πλάι στο κύμα κι ύστερα βόλτα στα ψαροχώρια του νησιού. Παραδοσιακή ελληνική νησιωτική απόλαυση!

Βάρκες και εξοπλισμός μπορούν εύκολα να ενοικιαστούν. Δεν απαιτείται άδεια για ψάρεμα με καλάμι.

Η ερασιτεχνική - αθλητική αλιεία διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 373/85 (131 Α΄), καθώς και από τον Καν.(ΕΚ)1967/2006. Οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ατομική αστυνομική άδεια αλιείας που εκδίδεται από τη Λιμενική Αρχή. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι ερασιτέχνες αλιείς που αλιεύουν από την ξηρά (άρθρο 232 Γενικός Κανονισμός Λιμένα).

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr