Ψάρεμα

psarema

Στη Χίο οι καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια, τα καθαρά νερά της θάλασσας, η μεγάλη ποικιλία ψαριών και θαλασσινών δημιουργούν τον ιδανικό χώρο για το φίλο επισκέπτη που αγαπά το ψάρεμα.

Τράτες, ανεμότρατες, καΐκια, και γρι-γρι, το φρέσκο νόστιμο ψάρι καλοψημένο από τον ίδιο τον ψαρά ή με καλή συντροφιά και χιώτικο ούζο στην ταβέρνα πλάι στο κύμα κι ύστερα βόλτα στα ψαροχώρια του νησιού. Παραδοσιακή ελληνική νησιωτική απόλαυση!

Βάρκες και εξοπλισμός μπορούν εύκολα να ενοικιαστούν. Δεν απαιτείται άδεια για ψάρεμα με καλάμι.

Η ερασιτεχνική - αθλητική αλιεία διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 373/85 (131 Α΄), καθώς και από τον Καν.(ΕΚ)1967/2006. Οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ατομική αστυνομική άδεια αλιείας που εκδίδεται από τη Λιμενική Αρχή. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι ερασιτέχνες αλιείς που αλιεύουν από την ξηρά (άρθρο 232 Γενικός Κανονισμός Λιμένα).

Archive

Click here, to visit the website of the former Prefecture of Chios.

Chios.gr is the official tourism web site for Chios, run by the North Aegean Prefecture, where you'll find information on the main tourist destinations, beaches, as well as activities, events and much more!

You are not allowed to reproduce the whole or part of this work in any way without our written permission.

greece

mygreece

Read reviews about Chios on
Χίος

pvaigaiou en

where-to-stay

Contact: Regional Unit Of Chios Department of Tourism | Phone numbers: 0030 22713-50514 & 0030 22713-50516 | FAX: 0030 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr